top of page
DSC_2413 (2).JPG

  Ouder-kindgym   

 

Dit aanbod van de vereniging is special bedoeld voor peuters van ongeveer 2 jaar-en-3 mnd t/m 4 jaar, die samen met papa of mama of misschien opa of oma, lekker willen gymmen in een 'echte’  gymzaal. Het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

 

LEREN VAN ELKAAR

De peuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen-klauteren, balanceren, springen, duikelen etc. Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om contacten te leggen en opvoedingstips uit te wisselen. GYMLES EN OPVOEDING De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je ook wel eens op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en de peuter meer zelfvertrouwen geven. 

 
SPELEN IS LEREN

Als begeleider kunt u uw kind helpen door bijv. bepaalde dingen voor te doen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u zelf ook moet klimmen of duikelen. Activeren, stimuleren en ondersteunen dat is een belangrijke taak voor de begeleider. Dat zal uw kind voldoende aanzetten tot bewegen. Overigens zal dit soms ook van de begeleider enige inspanning vergen. Maar wat is er leuker dan samen “ met de bal spelen” , “ paardje rijden” of “ kom maar in mijn huisje” te spelen. Sommige kinderen zullen eerst ‘ de kat uit de boom kijken ‘, maar na een tijdje vanzelf mee gaan spelen. De kinderen zullen elkaar daarin ook stimuleren.

 

WAAR EN WANNEER IS OUDER-PEUTERGYM

De lessen worden gegeven in de gymzaal aan de Nieulandestraat te Krabbendijke.

 

  • Zaterdagmorgen   09.30 - 10.15 uur   peuters vanaf 2 jaar

  • Zaterdagmorgen   10.30 - 11.15 uur   peuters vanaf 2 jaar

 

De lessen zijn ingedeeld van:    09.30 -10.15 uur

                                                   10.30 -11.15 uur (alleen bij veel aanmeldingen start er een tweede groep)

 

CONTRIBUTIE

Kosten: 25 euro voor alle lessen (dus voor de peuter en begeleider)   

Inlichtingen en opgave:

Francette Koster

Tel.nr. 0113-502719

E.mail: jofra22@zeelandnet.nl

 

Houdt site in de gaten wanneer er een 

nieuwe lessenserie gaat beginnen !

 

DSC_2387.JPG
DSC_2427.JPG
bottom of page