top of page

  HET ONTSTAAN VAN SPARTA  

 

Gymnastiekvereniging Sparta is opgericht in augustus 1910 door een aantal mannen. Toen was het nog niet zover dat dames lid werden van een sportvereniging. 

Maar tijden veranderen en ook dames vonden turnen/gymmen leuk. 

Mooie gymzalen waren er toen nog niet en er werd gesport in een loods. Demonstraties waren toen gewoon op een weiland. 

Omstreeks 1930 kwam er ook een gymzaal. Met oliestookkachels. Ook werden er jeugdgroepen opgericht. De club groeide goed. De contributie werd laag gehouden zodat iedereen het kon betalen! De club werd aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Bond. De club kreeg omstreeks 1950 het predikaat Koninklijk Erkende Gymnastiekvereniging Sparta. 

In 1970 werd er een nieuwe gymzaal gebouwd. Voor die tijd was deze supermodern met prachtige materialen. 

In 2004 is de gymzaal ingrijpend gerenoveerd. Bijna alles is vernieuwd o.a. nieuwe vloer, nieuwe douches, invalidentoilet, nieuwe keuken en een berghok voor de gymnastiekvereniging.

In 2020 is het 110-jarig bestaan van de vereniging gevierd ! Vanwege Corona was er dit jaar niet veel mogelijk, maar de clubkampioenschappen voor alle jeugdgroepen was een succes en kunnen we met een dankbaar gevoel op terug kijken.

Zelf heeft de vereniging ook materialen aangeschaft, waaronder een air-tumblingbaan, dubbel minitrampoline, een pegasus, een flikflakker en airmatjes. Deze worden veelvuldig gebruikt tijdens onze lessen.

Krabbendijke heeft ongeveer 4500 inwoners; onze club telt zo'n 180 leden ! Instromen is altijd mogelijk. 

bottom of page